Hirvosen perunanviljelytila

- Puhtaasti pohjoiskarjalaista perunaa Liperistä

Perunamme löytää paikallisista kaupoista.
Prismat Joensuu ja Savonlinna
Kaikki S-Marketit Joensuussa, Ilomantsissa, Kontiolahdella
S-Marketit Lieksa, Juuka, Uimaharju, Eno, Ylämylly, Hammaslahti, Reijola, Savonranta, Kerimäki, Mertala Sokos Savonlinna Sale Enonkoski

 • Jauhoinen peruna

  Sopii eritityisesti X ruokiin
  RACINTOARVOT: x Kcal/100%

 • Yleisperuna

  Sopii eritityisesti X ruokiin
  RACINTOARVOT: x Kcal/100%

 • Kiinteä peruna

  Sopii eritityisesti X ruokiin
  RACINTOARVOT: x Kcal/100%

HIRVOSEN PERUNATILAN HISTORIA

 

Hirvosen perunan tarina alkoi 1960-luvulla torikaupalla – perunakauppiaamme matka taittui linja-autossa ja pari laatikkoa perunoita bussin tavaratilassa.


Varsinaisen perunan kasvatuksen aloitimme vuonna 1974 viiden hehtaarin alalla, joka kuitenkin hukkui sadekesän sattuessa. Sato sopi tuvan alle muutamaan laariin. Emme kuitenkaan lannistuneet, vaan jatkoimme työtä yritysten ja erehdysten kautta.


Tuotteitamme myytiin aikanaan laitoskeittiöihin, suoraan kauppoihin ja pääsääntöisesti torimyyntinä. Vuonna 1991 Pohjois-Karjalan Osuuskaupan avatessa Prisman Joensuussa saimme jalansijaa PKO:n myymälöihin. Työmäärän kasvaessa lopetimme torimyynnin.


Vuosien saatossa yhteistyön ja molemminpuolisen luottamuksen lujittuessa tuotteistamme noin 65 prosenttia menee PKO:n myymälöiden kautta kuluttajien kattiloihin. Myös Savonlinnan Prisma on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Osa perunoistamme menee kuorimoille. Pieni, mutta tuotteemme imagolle erittäin tärkeä yhteistyökumppani on Markus Maulavirta Eat&Joy maatilatori.


Vuosien vieriessä olemme kehittäneet tilaa ja sukupolvikin on vaihtunut, kun Ville astui isänsä saappaisiin vuonna 2009. Vuonna 2013 peltoala on 120 hehtaaria ja perunan viljelyala noin 52 hehtaaria. Välikasvina käytämme viherlannoitusnurmea ja viljaa. Tämän hetkisen varaston pinta-ala pakkaamoineen ja kylmiöineen on noin 2000 neliömetriä. Lajittelu- ja pakkauslinjat olemme uusineet nykyaikaisin laittein. Myös perunan viljely- ja käsittelykoneet pellolla ovat uusinta teknologiaa.

 

 

Hirvosen Peruna Oy,
2286429-9
Mattisenlahdentie 76, 80400
Ylämylly Liperi
Perunanviljelijä Ville Hirvonen
050 370 6249 info@hirvosenperuna.com